Diaconie-in-actie:

‘Omzien naar Elkaar’!
Doet u mee met de enquête, waarmee we een zo volledig mogelijk beeld proberen te krijgen van de plannen en mogelijkheden die leden van onze kerk zien.

Het zou fijn zijn als u ons van vele ideeën en initiatieven zou kunnen voorzien.

De digitale link naar de enquête is https://nl.research.net/r/PGV2020

Toelichting:

‘Omzien naar elkaar’ is de missie van onze diaconie. Een missie die los staat van leeftijd, achtergronden of kerkelijke overtuiging. We zien om naar elkaar! Dat kan zowel dichtbij als verder weg. Gericht op mensen, maar ook breder: zorg voor al hetgeen door de Schepping is voortgebracht.

De diaconie, dat zijn we samen. Samen zorgen we voor tal van projecten en activiteiten onder de vleugels van de diaconie. Samen zorgen we voor de benodigde menskracht en samen zorgen we voor de benodigde financiering.

Op zoek naar nieuwe lokale initiatieven

Door armoede, ouder worden, ziekte en dergelijke kunnen mensen in een isolement geraken. Ze kunnen minder goed mee doen aan de samenleving. Eenzaamheid ligt op de loer. De diaconie zet zich voor die mensen in door financiële hulp (giften, leningen), ontmoetingsmomenten voor senioren, mantelzorg, acties voor de voedselbank et cetera.

De verkoop van de grond van Rustoord heeft de diaconie de komende jaren meer financiële armslag gegeven. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe lokale initiatieven die onze steun verdienen. Er bestaan vast meer situaties waarin mensen minder goed mee kunnen doen aan de samenleving.

Samen de juiste keuzes te maken

Wij vragen uw hulp als lid van de Protestantse Gemeente Voorburg. Met z’n allen kennen we de Voorburgse samenleving immers veel beter.

Om op het spoor te komen van (nieuwe of bestaande) initiatieven die onze steun verdienen aan u het dringende verzoek om een enquête in te vullen. U kunt zelf een eigen initiatief voordragen maar u kunt ook de aandacht vestigen op initiatieven van anderen in de Voorburgse samenleving.

En natuurlijk hopen we dat u dan ook bereid bent om mee te helpen bij de uitvoering daarvan. ‘Omzien naar elkaar’ doe je toch door relaties aan te gaan in de samenleving?

Uw hulp is nodig – vul s.v.p. de enquête in.

Via de navolgende link vindt u de enquête:  https://nl.research.net/r/PGV2020

Eventueel kunt u ook de navolgende QR-code gebruiken

enquete diakonie

Van harte aanbevolen.

Namens de projectgroep

Jan Hendriks

kerkwijzer

KERKWIJZER

De KerkWijzer wordt bezorgd bij alle leden van de Protestantse Gemeente Voorburg.