Skip to main content
Koningkerk
KONINGKERK Wijkgemeente De Open Hof

Bezoek website

OUDE KERK Wijkgemeente Martini
OUDE KERK Wijkgemeente Martini

Bezoek website

Kerkbalans

Kerkbalans


logo kerkbalans 2019

Dit is de informatie bij de jaarlijkse actie Kerkbalans, de zo belangrijke inkomstenbron voor onze Protestantse Gemeente Voorburg.

 Kerkbalans 2022: “Geef vandaag voor de kerk van morgen en overmorgen”.

Het jaar 2021 is voorbij; een jaar getekend door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. We zijn stilgezet. Er ging een streep door allerlei plannen en er kwam ruimte voor bezinning. Dat geldt voor ieder van ons persoonlijk, maar ook voor de Protestantse Gemeente in Voorburg.

Terugkijken
We zijn blij en dankbaar voor uw betrokkenheid bij onze kerkgemeenschap. Met elkaar maken we het mogelijk dat er een plek is om samen ons geloof in God te beleven. Een plek om te bidden, te zingen, je te verdiepen in de Bijbel en elkaar te ontmoeten. Een groot deel van 2021 was dit noodgedwongen een digitale plek, die door velen is ontdekt. Met elkaar vormen we een gemeenschap die van betekenis wil zijn voor de samenleving en open staat voor wie op haar pad komt. Onze kerk is iets waar we zuinig op moeten zijn!

Wij geven geen richtlijnen voor de hoogte van uw jaarlijkse bijdrage. We vragen u om uw verantwoordelijkheid te nemen en te geven naar vermogen en naar wat uw hart u ingeeft, misschien wilt u zelfs een extra gift overwegen voor 2022?

U weet ongetwijfeld dat uw kerkelijke bijdrage aftrekbaar is voor de Inkomstenbelasting. Een zogenaamde ‘periodieke gift’ levert soms een wat grotere aftrek op. Informatie daarover vindt u hier.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en de missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de actie Kerkbalans. 
Om ervoor te zorgen dat onze kinderen, kleinkinderen en iedereen die in de toekomst op zoek gaat naar verbinding terecht kan in de kerk.
Kerkbalans is er om ervoor te zorgen dat dit ook financieel mogelijk blijft. Daarvoor hebben we uw financiële bijdrage hard nodig. Het geld dat u geeft aan Kerkbalans is een investering. Een investering in de kerk van nu én de kerk van morgen. Een investering in uzelf en in de generaties die nog komen.

Geeft u om de kerk? Doe dan mee. Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen.

Hoe kunt u bijdragen?
Als u wilt bijdragen zijn er een aantal mogelijkheden:

•    Deelnemen aan Kerkbalans online, dat ook dit jaar weer wordt aangeboden. Als u hiertoe een mail heeft ontvangen. Klik dan hiervoor op de button digitale toezeggingsformulier: in de linkerkolom op de startpagina.  Of onderstaande link:

        knop naar toezeggingsformulier              

Makkelijk voor u en prettig voor de vele vrijwilligers die elk jaar weer Actie Kerkbalans uitvoeren! Als u geen uitnodiging hiervoor heeft ontvangen, kunt u een mail sturen naar het kerkelijk bureau. U krijgt dan een formulier toegezonden, dat u ingevuld kunt retourneren. Voor 2023 ontvangt u dan een uitnodiging om het digitaal via de website in te vullen.

•   Periodiek deelnemen op basis van onderhandse overeenkomst. Lees hier verder onder kopje belastingaftrek.

•   Deelnemen aan de normale Actie Kerkbalans in januari. U ontvangt een toezeggingsformulier op de gebruikelijke wijze als u geen gebruik maakt van de beide andere mogelijkheden.

•   Overmaken van uw bijdrage aan de kerk op rekeningnummer NL07 RABO 0373 7311 32  t.n.v. Protestantse Gemeente Voorburg onder vermelding van kerkbalans 2022.

Belastingaftrek wanneer?
Uw bijdrage aan Kerkbalans komt in aanmerking voor belastingaftrek: Als u meer dan 1% van uw verzamelinkomen en tevens meer dan € 60,- aan giften per jaar uitgeeft is het meerdere tot maximaal 10% van het verzamelinkomen aftrekbaar. Indien u schenkt op basis van een onderhandse overeenkomst is de belastingaftrek ruimer. Klik hier voor toelichting en modelovereenkomst.De benodigde ANBI gegevens vindt u hier. Als u andere vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u contact opnemen met het Kerkelijk Bureau: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 070 – 386 35 02 op maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.