protestantsekerk logo verkl

KONINGKERK Wijkgemeente De Open Hof
Visit Website

OUDE KERK Wijkgemeente Martini
Visit Website

 • Home
 • Bestuur en Financiën
 • Kerkbalans

Kerkbalans

Kerkbalans


logo kerkbalans 2019

Dit is de informatie bij de jaarlijkse actie Kerkbalans, de zo belangrijke inkomstenbron voor onze Protestantse Gemeente Voorburg.

 Kerkbalans 2023: “Geef vandaag voor de kerk van morgen en overmorgen”.

“Het jaar 2022 is voorbij! Ook dit jaar was een onrustige tijd waarin, mede door de oorlog in Oekraïne het leven voor veel mensen onverwacht moeilijker is geworden. De energiekosten rijzen de pan uit, de boodschappen zijn veel duurder geworden en betaalbare huisvesting vinden blijft erg lastig. De tegenstellingen in Nederland groeien, steeds meer mensen doen noodgedwongen een beroep op de voedselbank. Ondertussen blijft de eenzaamheid onder mensen een schrijnend probleem. Het is dan ook fijn dat er plaatsen zijn waar mensen samen even op adem kunnen komen.

We zijn blij en dankbaar voor uw betrokkenheid bij onze kerkgemeenschap. Met elkaar maken we het mogelijk dat er een plek is om samen ons geloof in God te beleven. Een plek om te bidden, te zingen, je te verdiepen in de Bijbel en elkaar te ontmoeten. Met elkaar vormen we een gemeenschap die van betekenis wil zijn voor de samenleving en open staat voor wie op haar pad komt. Onze kerk is iets waar we zuinig op moeten zijn!”

Wij geven geen richtlijnen voor de hoogte van uw jaarlijkse bijdrage. We vragen u om uw verantwoordelijkheid te nemen en te geven naar vermogen en naar wat uw hart u ingeeft, misschien wilt u zelfs een extra gift overwegen voor 2023?

U weet ongetwijfeld dat uw kerkelijke bijdrage aftrekbaar is voor de Inkomstenbelasting. Een zogenaamde ‘periodieke gift’ levert soms een wat grotere aftrek op. Informatie daarover vindt u hier.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en de missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de actie Kerkbalans. 
Om ervoor te zorgen dat onze kinderen, kleinkinderen en iedereen die in de toekomst op zoek gaat naar verbinding terecht kan in de kerk.
Kerkbalans is er om ervoor te zorgen dat dit ook financieel mogelijk blijft. Daarvoor hebben we uw financiële bijdrage hard nodig. Het geld dat u geeft aan Kerkbalans is een investering. Een investering in de kerk van nu én de kerk van morgen. Een investering in uzelf en in de generaties die nog komen.

Geeft u om de kerk? Doe dan mee. Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen.

Hoe kunt u bijdragen?
Als u wilt bijdragen zijn er een aantal mogelijkheden:

•    Deelnemen aan Kerkbalans online, dat ook dit jaar weer wordt aangeboden. Als u hiertoe een mail heeft ontvangen. Klik dan hiervoor op de button digitale toezeggingsformulier: in de linkerkolom op de startpagina.  Of onderstaande link:

        knop naar toezeggingsformulier              

Makkelijk voor u en prettig voor de vele vrijwilligers die elk jaar weer Actie Kerkbalans uitvoeren! Als u geen uitnodiging hiervoor heeft ontvangen, kunt u een mail sturen naar het kerkelijk bureau. U krijgt dan een formulier toegezonden, dat u ingevuld kunt retourneren. Voor 2023 ontvangt u dan een uitnodiging om het digitaal via de website in te vullen.

•   Periodiek deelnemen op basis van onderhandse overeenkomst. Lees hier verder onder kopje belastingaftrek.

•   Deelnemen aan de normale Actie Kerkbalans in januari. U ontvangt een toezeggingsformulier op de gebruikelijke wijze als u geen gebruik maakt van de beide andere mogelijkheden.

•   Overmaken van uw bijdrage aan de kerk op rekeningnummer NL07 RABO 0373 7311 32  t.n.v. Protestantse Gemeente Voorburg onder vermelding van kerkbalans 2023

Belastingaftrek wanneer?
Uw bijdrage aan Kerkbalans komt in aanmerking voor belastingaftrek: Als u meer dan 1% van uw verzamelinkomen en tevens meer dan € 60,- aan giften per jaar uitgeeft is het meerdere tot maximaal 10% van het verzamelinkomen aftrekbaar. Indien u schenkt op basis van een onderhandse overeenkomst is de belastingaftrek ruimer. Klik hier voor toelichting en modelovereenkomst.De benodigde ANBI gegevens vindt u hier. Als u andere vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u contact opnemen met het Kerkelijk Bureau: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 070 – 386 35 02 op maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

 • Kinderdienst kaars aansteken

  WAT DOEN WE IN DE KERK

  Kinderdienst kaars aansteken

 • Dopen

  WAT DOEN WE IN DE KERK

  Dopen

 • Kindermusical Mozes

  WAT DOEN WE IN DE KERK

  Kindermusical Mozes

 • Spelen op het springkussen

  WAT DOEN WE IN DE KERK

  kerkactiviteit

 • Kaarsen

  WAT DOEN WE IN DE KERK

  Kaars branden voor een bijzondere gebeurtenis

 • Bijbellezen

  WAT DOEN WE IN DE KERK

  Bijbellezen

 • PGVbidden

  WAT DOEN WE IN DE KERK

  Bidden

 • Licht

  WAT DOEN WE IN DE KERK

  Verwonderen over Het Licht

proef2

KerkmagaZIN PROEF

KerkmagaZin Proef is bedoeld voor alle leden van de Protestantse Gemeente Voorburg.

protestantse kerk omroep
uitzending gemist

OMROEP

U hoeft geen kerkdienst te missen. We zijn ook te beluisteren via de radio.