Skip to main content
Koningkerk
KONINGKERK Wijkgemeente De Open Hof

Bezoek website

OUDE KERK Wijkgemeente Martini
OUDE KERK Wijkgemeente Martini

Bezoek website

Kerkbalans


logo kerkbalans

Dit is de informatie bij de jaarlijkse actie Kerkbalans, de zo belangrijke inkomstenbron voor onze Protestantse Gemeente Voorburg.

 Kerkbalans 2024: “Geef vandaag voor de kerk van morgen en overmorgen”.

Wij geven geen richtlijnen voor de hoogte van uw jaarlijkse bijdrage. We vragen u om uw verantwoordelijkheid te nemen en te geven naar vermogen en naar wat uw hart u ingeeft, misschien wilt u zelfs een hogere bijdrage overwegen voor 2024?

U weet ongetwijfeld dat uw kerkelijke bijdrage aftrekbaar is voor de Inkomstenbelasting. Een zogenaamde ‘periodieke gift’ levert soms een wat grotere aftrek op. Informatie daarover vindt u hier.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en de missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de actie Kerkbalans. 
Om ervoor te zorgen dat onze kinderen, kleinkinderen en iedereen die in de toekomst op zoek gaat naar verbinding terecht kan in de kerk.
Kerkbalans is er om ervoor te zorgen dat dit ook financieel mogelijk blijft. Daarvoor hebben we uw bijdrage hard nodig. Het geld dat u geeft aan Kerkbalans is een investering. Een investering in de kerk van nu én de kerk van morgen. Een investering in uzelf en in de generaties die nog komen.

Geeft u om de kerk? Doe dan mee. Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen. In januari vragen wij alle leden om een toezegging in te vullen. De kerk kan zo een inschatting maken, wat dit jaar de bijdrage is van haar leden. Graag zien wij daarom een toezegging van u tegemoet.

Hoe kunt u meedoen aan actie Kerkbalans?
Hiervoor zijn er een aantal mogelijkheden:

•    Deelnemen aan actie Kerkbalans online en uw toezegging digitaal invullen. Klik hiervoor op de onderstaande button

Kerkbalans toezegging

•   Periodiek deelnemen voor een periode van tenminste 5 jaar kan op basis van een periodieke overeenkomst. Lees hier verder onder kopje belastingaftrek.

•   U ontvangt een toezeggingsformulier op het juiste adres.

•   Overmaken van uw bijdrage aan de kerk op rekeningnummer NL07 RABO 0373 7311 32  t.n.v. Protestantse Gemeente Voorburg onder vermelding van kerkbalans 2024.

Belastingaftrek wanneer?
Uw bijdrage aan Kerkbalans komt in aanmerking voor belastingaftrek: Als u meer dan 1% van uw verzamelinkomen en tevens meer dan € 60,- aan giften per jaar uitgeeft is het meerdere tot maximaal 10% van het verzamelinkomen aftrekbaar. Indien u schenkt op basis van een periodieke overeenkomst is de belastingaftrek ruimer. U kunt dit formulier opvragen bij het Kerkelijk Bureau. De benodigde ANBI gegevens vindt u hier. Als u andere vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u contact opnemen met het Kerkelijk Bureau: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 070 – 386 35 02 op maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.