Skip to main content
Koningkerk
KONINGKERK Wijkgemeente De Open Hof

Bezoek website

OUDE KERK Wijkgemeente Martini
OUDE KERK Wijkgemeente Martini

Bezoek website

Godly Play vertelmethode

Godly Play tijdens de kinderdienst
Speciaal voor de leeftijdsgroep 4 - 12 jaar bieden we, op een aantal zondagen, een nieuwe aantrekkelijke methode aan.

Ieder verhaal staat op zich zelf en is ook geschikt voor kinderen die niet (vaak) in de kerk komen. Na het verhaal volgen verwonderingsvragen en is er tijd om met het materiaal te spelen en/of om zelf iets te maken. Aansluitend is er gelegenheid onder genot van limonade en iets lekkers dat wat gemaakt is aan elkaar te laten zien. 

De kinderen beginnen in de kerk, aanvang 10.00 uur en gaan met de kinderdienst leiding, na het contact met de kinderen in de kerk, naar de eigen ruimte voor Het Grote Verhaal. Na afloop van de dienst worden de kinderen door de ouders/verzorgers weer opgehaald in de eigen ruimte. Wilt u zelf de kerkdienst niet mee maken, dan kunt u 10 minuten voor aanvang uw kind bij de kinderdienstleiding brengen en om 11.30 uur ophalen.

 Wat is Godly Play?
godly play ark van noach
De methode is ontwikkeld door Jerôme Berrymen, een Amerikaan en bestaat al ruim 30 jaar. Hier in Nederland is de methode 3 jaar geleden geintroduceerd door Stek Jong in Den Haag. Het bijbel verhaal wordt op een spelende manier verteld en biedt ruimte aan de kinderen om zelf te ontdekken, zelf te verwonderen, over wat ze horen, zien, voelen en zelfs soms ruiken. Een leuke manier om - opnieuw -  kennis te maken met deze Grote Verhalen. De verhalen zijn geschikt voor jong en oud maar onderstaande serie is bedoeld voor 4 - 12 jarigen. Komend seizoen staan de verhalen vooral in het teken van de gelijkenissen uit het Nieuwe Testament.
We stellen het op prijs om bij de eerste keer een dag van tevoren aan te geven dat uw kind komt.

Een Godly Play vertelling in eigen kring?
Het kan zijn dat u zelf een groep, kinderen of jongeren of ouderen  heeft en een vertelling wilt meemaken. Wij kunnen dan een afspraak maken en komen dan naar u toe.

Meer informatie over Godly Play? www.godlyplay.nl
Godly Play team Voorburg: Annette Hendriks, Anita Neuteboom
Contactpersoon: Irma Nieuwenhuis, T 06-28525218
Van harte welkom!

 Kleurplaten
Op zoek naar geschikte kleurplaten voor de kinderdienst?
Of zelf een Bijbelse kleurplaat inkleuren?
Zoek een mooie kleurplaat uit.